8 juni 2018
19:00

Ruda IF

Referat: Timmernabbens IF - Ruda IF

Inga poäng till oss i gulsvart igår! Ruda var ofina nog att ta med sig alla tre poängen hem från Tillingevallen efter gårdagens Rudaseger med 2-1.
Vi börjar matchen ganska piggt tycker jag. Första 10 gör vi det bra. Vi får tag i bollen på offensiv halva, kommer runt på kanter och testar deras backlinje. Ruda testar oss också. De spelar enkelt, rakt och med hög speed på vissa offensiva pjäser. De vill och hittar in bakom våra ytterbackar och vi får jobba hårt direkt. I 8:e minuten tar vi ledningen. Calle Axelsson driver in bollen från högerkanten, hittar ut till Nick på vänsterkanten som vänder inåt och drar iväg ett skott som sitter finfint i borte burgaveln. Bra gjort av både Calle och Nick och en skön start för oss. Ruda fortsätter hota och de skapar chanser. Men deras avslut tar Micke eller går utanför. Vi lyckas inte få till det spelet vi riktigt vill. Stundtals får vi lite längre anfall, men oftast blir det korta anfallsförsök där vi inte får fast bollen högre upp i banan. Det blir en svängig första halvlek, Ruda spelar rakt och djupt och vi lyckas inte etablera spel på offensiv halva. Vi har det ganska chansfattigt, vi har nåt avslut från August men den sitter i burgaveln istället. Ruda känns spetsigare och lite vassare när de kommer farande och vi får slita för att freda målet. Minuten innan halvtid kvitterar Ruda. Surt men i ärlighettens namn inte orättvist. Inför andra vill vi försöka behålla bollen mer inom laget, få till mer etablerat spel på offensiv halva.
Tyvärr blir inte första halvtimmen av andra någon större skillnad. Vi blir av med bollen lite för enkelt, missar lite i mottag pass som gör att anfallen fortsätter att vara alltför korta. Ruda ställer om och fortsätter vara löpvilliga och får tryck på oss. De tar ledningen i början av andra på en hörna, första hörnmålet som vi släpper in i år. Vi försöker så gott vi kan att skapa något men får inte till det. Givetvis flyttar vi fram folk och sista kvarten är väl vår bästa period i andra. Vi skapar lite halvchanser men inga riktigt heta kvitteringslägen. Ruda har flara chanser att avgöra matchen i sina kontringar när vi chansar med mycket folk framåt och få bakåt. Micke räddar oss ett par gånger om och tyvärr lyckas vi inte få in någon kvittering. När slutsignalen ljuder över Tillingevallen är det besvikna och slutkörda TIF spelare och ledare som lämnar planen. Det är ALLTID oerhört tråkigt att förlora och uddamålsförluster känns extra sura speciellt i ett "halvderby" mot Ruda.
Med distans till det hela är det inte mycket att säga om, Ruda var vassare än vad vi var igår och ska inte skämmas för sina 3 poäng. Vi räckte inte riktigt till men vi gav dem en rejäl fight om poängen och jag är oerhört imponerad över den karaktären och inställningen som gänget i går visade upp. Varenda kille gjorde det dom kunde och lite till, ingen gav upp utan det kämpades och slets in i det sista. Tyvärr räckte det inte till någon belöning i form av poäng men de ska ha all cred för hur de genomförde matchen med tanke på förutsättningarna. Oerhört bra jobbat boys!!! Vi blickar framå och tränar tisdag nästa gång. Fredag är det match borta mot Bäckebo, då hoppas vi ett annat resultat!